svētdiena, 2014. gada 26. janvāris

Saulainais svēdienas kadrs, sestdienas vakara atmiņas

Pēc vakardienas blogmeiteņu tikšanās, kas manā gadījumā bija blogdraudzeņu vakars, jo pievienojos tikai uz vakara daļu Ģetrūdes ielas LAKSTOS, manā mājā ir jauns interjera priekšmets, kas liek jau sapņot par pavasari, pavasari un vasaruuuuuuu.
Tā gan nav vāze pilna pēc pavasara smaržojošiem ziediem, bet reciklētu mākslīgo ziedu lampa.

Paldies Valteram par pacietību un iecietību pret padsmit sievišķīgi neorganizētu būtņu kompāniju un floristikas (vai kā nu tieši to vakardien mums ierādīto mākslu dēvē) ievadstundu.
 Paldies, Jums meitenes par satikšanos, par prieku un iedvesmu. Pēc šādām jaukām satikšanās reizēm vienmēr ir iedvesma un spars radīt ko jaunu rokdarbošanās lietās un pēkšņi kaut uz pāris ierakstiem parādās laiks arī blogam.
Paldies Lainei par sakoordinēšanu, un es jau gaidu nākamo tikšanos Zosēnpusē vai Zaubē.

trešdiena, 2013. gada 20. novembris

Meža zvēru cepumi un zaļi adījumi

Kamēr citi jau aizmirsuši neseno Valsts svētku noskaņas, es vēl kavējos Mārtiņdienas noskaņās. Varbūt ne gluži par tradicionālo Mārtiņzosi vai gaili šoreiz, bet gan par dārziņa Mārtiņdienas tirdziņa ceptajiem cepumiem.
Arī šogad kopā ar meitiņu bija jāgatavo tirgojamais Mārtiņdienas tirdziņam. Lai process būtu interesants un saistošs mums abām (ne tikai man vienai), tika izvēlēts cept šokolādes cepumus meža zvēru formās. Izvēle interesantuma ziņā tiešām bija īstā. Visu procesu veicām kopā - mazā piedalījās gan mīklas mīcīšanā, gan rullēšanā, gan formiņu spiešanā. Mammai nākamajā dienā atlika tikai sapakaot.
Un recepti piespēlēja tētis, no šejienes: www.jocooks.com
Mums gan sanāca stipri tumšāki, bet ne tādēļ, ka būtu piedeguši, kā pēc krāsas izskatījās. Gluži vienkārši kakao pulveris no Gemosa ļoti tumšs bija gadījies.
 Nepieciešamie produkti:
  • 3 kausiņš miltu
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 1 kausiņš sviesta (220g), istabas temperatūrā
  • 1 1/2 kausiņi cukura
  • 2 olas
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta (var aizstāt ar vanilīnu vai vaniļas cukuru)
  • 2/3 kausiņa kakao 
Gatavošana:
Lielā bļodā sajauc miltus, sāli, cepamo pulveri, kakao
Citā bļodā samaisa visas pārējās sastāvdaļas - saputo sviestu ar cukuru, pievieno olas, vaniļu, pēc tam šai masai pakāpeniski pievieno saturu no pirmās bļodas un labi samīca.
Uz apmēram stundu samīcīto mīklu ieliek ledusskapī.
Cepeškrāsni uzsilda 175 grādiem(celsija:)
Mīklu sadala vairākās daļās un rullē apmēram pāris cm biezumā un izspiež cepumus izvēlētajās formās, liek uz cepamā papīra, (zem kura ir panna) un cep  9-11 minūtes,  ļauj atdzist uz līdzenas virsmas.
 Pēc tam var ēst vai sapakot papīra kastītēs, lai lapsām un vāverēm nenolūst astes un ežiem un gliemežiem deguni:)

Kad cepumi sacepti, var mazliet arī patamborēt un paadīt. Tāds zaļais mirklis pagadījies.

otrdiena, 2013. gada 29. oktobris

Cepures, getriņas un rudens

Pēdējā gadā nepiedodami reti padalos ar savu rokdarbu vai kulinārijas jomā paveikto.
Šodien iedvesmojos no dažiem priekš manis jaunatklātiem blogiem un tā ven pirkstiņi saniezējās kaut ko pašai ierakstīt, padalīties.
Mazliet nomainot savus ikdienas pienākumus un rituālus, man ir izbrīvējies mazliet vairāk laika rokdarbiem, vairāk svaiga gaisa elpošanai. Viens secinājums - tikai jāiemācās to visu vēl efektīvāk izmantot.
Rudens ir īstais laiks, lai parūpētos par siltām ausīm un siltām kājām.
Pēdējo pāris mēnešu laikā esmu sacakojusi cepurītes mazām austiņām un getriņas mazām kājiņām, dažas no tām jau priecē un silda mazos valkātājus.