pirmdiena, 2012. gada 2. janvāris

Dāv[in]āt prieku un gūt prieku... Nebaidīties...

Kāpēc gan neiesākt Jaunu gadu ar prieku? Ar prieku sev mīļajiem, kas ir arī prieks sev pašai! Ar dāvinātprieku, ar sajūsmas prieku, ar smaržas prieku... un turpināt tā katru dienu!
 Šodien nopirku spuldzīšu virteni (tas nekas, ka spuldzīšsvētki pagājuši), lai radītu prieku mazajai meitenei - un izdevās tāāāds prieks, tāda sajūsma aaaaaaiiii - uiiiiiii - aiiiiiiiii ai-aia-ai-aiiiiiiiiii kā vērojot Jaungada salūta krāšņākās ugunspuķes.
Un man, protams, arī prieks:)
 Pēc tam taisījām garšas un smaržas priekus cepot piparkūkas. Un piparkūkmīkla palika vēl vismaz vienai smaržu-garšu prieka reizei.


Tas nekas, ka gandrīz neviens piparkūku kazlēns nav ar visām četrām kājām...Tas nemazinās graušanas prieku
Tik gaidām sniega priekus, jo šodien bija tikai slīdēt un krist gar zemi slapjumā (gandrīz peļķē) prieki...

Bez tā, ka nolēmu Jauno gadu sākt(un turpināt) ar prieka dāvāšanu, arī es Vecajam gadam aizejot un Jauno sagaidot, mēģināju "salikt pa plauktiņiem" to, kas ir bijis un to, ko vēlētos paveikt. Pat papīru paņēmu un vienvakar ielīodusi gultā un satinusies siltā segā divas lapas pierakstīju.
 SKATS ATPAKAĻ. Patiesībā tik maz kas ir mainījies no tā svarīgā, ko redzēju pirms gada veicot atskatu uz 2010.gadu; visas tās lietas ir vienas no svarīgākajām manā dzīvē joprojām; joprojām pati galvenā ir ģimene un mana mammas loma (bet kā gan citādi, vai ne?).
 Pagājušajam gadam biju sarakstījusi mērķus un vēlmes, ne visus esmu īstenojusi, bet daži izvērtušies pavisam savādāk, nekā būtu varējusi tobrīd iedomāties, bet tagad tik lieliski papildina manu ikdienu un manas aizraušanās. Jā, dzīve ir pārsteigumu pilna

SKATS UZ PRIEKŠU šoreiz nebūs punkti -  pirmais izdarīt TO, otrais izdarīt ŠITO...Kāpēc raksīt sarakstus, ja tos tāpat nepildīšu?
Sarakstīju uz lapas bez jebkādas kārtības(arī bez vizuālas) tikai lietas, nodarbes vai attiecības, kuras man ir svarīgas, par kurām negribētu aizmirst ikdienas rutīnā, par kurām mazliet vairāk piedomāt, lai pa kādam mazajam sapnim savā dzīvē piepildītu... Bez steigas, ļaujoties. Nebaidoties.
Lielim burtiem kaut kur lapas centrā patrāpījies "Nebaidīties!"
Man tas laikam ir aktuāli - nebaidīties no tā, ko varu, nebaidīties no tā, kas var neizdoties, nebaidīties kļūdīties, nebaidīties mēģināt...Viss izdosies!

2 komentāri:

  1. "...nebaidīties no tā, ko varu, nebaidīties no tā, kas var neizdoties, nebaidīties kļūdīties, nebaidīties mēģināt...Viss izdosies!..."
    Reizē grūts un patiesībā pavisam vienkāršs uzdevums! Lai izdodas! Lai tiešām, tiešām izdodas!

    Lai neviena šaubu ēna vai bailes no nezināmā neizjauc nevienu labu nodomu 2012. gadā!

    Sveicieni no Zaubes mežiņa!

    AtbildētDzēst
  2. Paldies, paldies... :)
    ...par iedrošināšanu, kas reizi pa reizei joprojām vajadzīga
    ...un par sveicieniem, kas vienmēr ir patīkami

    AtbildētDzēst