pirmdiena, 2012. gada 25. jūnijs

Pļavu ziedos un vasaras smaržās...

Pielijušās pļavas Jāņu vakarā izbradātas, vaiņagi sapīti un jau novītuši, bet pļavās un dobēs puķes vēl zied...

 papardes gan līdz nākamajai Līgonaktij vairs neziedēs...
Bet dobēs saauguši jau pašu labumi vieglām un lieliskām vasaras vakara vakariņām pēc TE atrastas receptes:
 
 Pavisam vienkārši pagatavojami zemeņu spinātu salāti ar medus um magoņu sēkliņu mērcīti:
180 g svaigi spināti (ja lielākas lapas, tad tās saplucina mazākos gabalos)
0.5 litri svaigu, nomazgātu un apmēram 4 daļās sagrieztu zemeņu

Medus um magoņu mērcīte - kārtīgi samaisa visas sastāvdaļas:
1/8 kausiņa svaiga apelsīna sula
1/8 kausiņa olīveļla
1/8 kausiņa medus
1/8 tējkarotes dižonas sinepju
1/8 tējkarotes sāls
1 tējkarote svaigas citronu sulas
1 tējkarote magoņu sēkliņu


Mērcīti pārlej salātiem pie pasniegšanas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru