pirmdiena, 2012. gada 19. novembris

Latvijas dzimšanas dienas nedēļas gardumi

Visu nedēļu gaidīti... svinēti svētki un brīvdienas.
Pa nedēļu "iesildījāmies" ar Māriņdienas tirdziņu dārziņā, kur bērni tirgojās ar pašu rokām(un vecāku palīdzību) radītām lietām un gardumiem. (Nez kāpēc gan gardumiem bija daudz lielāka piekrišana;)?)
Bet mājās tikmēr atradās viena burka ar cukurmaltāmdzērvenēm, kas prasīties prasījās pēc sen nesatikta rupjmaizes kārojuma.Un rupjmaizes kārojums ir dikti laba štelle gatavošanai kopā ar bērniem.
Tētis iepriekšējā vakarā apžāvēja cepeškrāsnī vienu ķelmēnrupjmaizes kukuli, ko pēc tam izmala caur gaļasmašīnu, atlika tik atvērt dzērveņburku un sakult putukrējumu(no puslitra saldā krējuma), un vakara izklaides varēja sākties...
Vispirms sabērām pāris centimetru biezu kārtu ar sasmalcināto rupjmaizi, tad pāris karotes maltās dzērvenes, ko izlīdzināt tomēr uzņēmos es, pēc tam atkal kopīgi tika bērta rupjmaize, un tad putukrējums, tad atkal rupjmaize, dzērvenes, rupjmaize, putukrējums.....kamēr izvēlētais trauks pilns. Un tāpat nākamajā, un ja putukrējums vēl paliek pāri, arī aiznākamajā... Mums šoreiz 2 trauki.
Nākamajā dienā, kad kārtojums labi savilcies, var mieloties!
Savukārt Latvijas Dzimšanas dienas vakarā, pēc pēcpusdienas skrējiena pa mežu ar gandrīz 60 kontrolpunktu meklēšanu un sasildīšanās orientieristu pārpildītā pirtiņā, tikām pie patriotiski greznotas meduskūkas baudīšanas.Mmmmmm....
Līvai vislabāk patika "baltās" dzērvenes.




3 komentāri: