trešdiena, 2011. gada 30. novembris

Taureņu zupa un briedis katlā

Mazajai meitenei mūsmājās nu jau dažas nedēļas ir savs katlu komplekts un pat sava plītiņa, uz kuras gatavot visus katliņos ievietojamos rotaļu mīļdzīvniekus.
 Pēdējās dienās visbiežāk gatavotie ēdieni ir taureņu zupa un briedis katliņā :)

Pats galvenais publiski atrādāmais gan ir pati jaunā virtuves iekārta - tēta gatavotā plītiņa ar 4 rinķiem un āķīšiem, kur pakarināt kausus, bez kuriem zupas vārīšana nu nekādi nav iedomājama.
  Vispirms veikalā tika iegādāts katliņu komplekts, kurš, jāatzīst, šoreiz izskatās gana gvalitatīvs - no īsta metāla, nevis ar spīdīgu krāsu apkrāsota plastmasa, kam krāsa pēc pāris dienām sāk lobīties:) Ir izmēģināts, ka darbojas pat uz indukcijas plīts, bet to varbūt bērnam atļausim, kad paaugsies.
Tad nu nedaudz izdomas un mājās jau pa rokau esošies materiāli - koka klucis palicis pāri pēc nelieliem būvniecības darbiem, neliels finiera gabals, 4 ripiņas no nesen pat nozāģētām lazdām un pāris skrūves. Bet patiesībā jau tētis dikti rūpīgi un ilgi pie šī sava projekta piestrādāja - lai meitiņai prieks:) Un ir ar'!

3 komentāri:

  1. Kādu burvīgu saimniecību mamma un tētis ir sagatavojuši mazajai saimniecītei:) Nu un briedis katlā laikam jau ir no augstās kulinārijas mākslas:)

    AtbildētDzēst
  2. Ļoti jauka plītiņa! Pats jaukākais, ka tēta gatavota:)))
    ēdienkarte gan - kā smalkā restorāna:))))

    AtbildētDzēst
  3. nu plīts ir kolosāla. uz tādu jau nav brīnums ka gatavo kā restorānā :D

    AtbildētDzēst