ceturtdiena, 2010. gada 9. decembris

Makaroni ar ķirbi

Ak cik sen jau biju vismaz sev solījusi, ka šajā blogā rakstīšu receptes, kurās tiek izmantots ķirbis.
Beidzot, beidzot saņēmos un ķēros pie rakstīšanas un savienošanas ar bildēm (gatavots un garšots tika jau pagājušonedēļ)
Tātad makaroni ar ķirbi vai ķirbis ar makaroniem!
Oriģinālā recepte atrasta dulcisinfurno, bet tālāka interpretācija latviešu gaumē.
Nepieciešamie produkti apmēram 3 porcijām:
 - 600 g nomizota ķirbja
 - 270 g makaroni (parasti mūsmājās izmantojam spirāļu makaronus)
 - 1 neliels sīpols
 - olīveļla
 - 1 ēdamkarote sviesta
 - sāls un pipari pēc garšas
 - 1/4 tējkarote kanēlis vai arī vairāk vai mazāk pēc garšas (ja nepatīk, kanēli var arī nelikt)
Uz sakarsētas pannas sviestā un olīveļļā apcep smalki sagrieztu sīpolu, kad sīpols kļuvis zeltaini brūns, pievieno nelielos kubiņos sagrieztu ķirbi, sāli un piparus, to visu tālāk cep uz nelielas uguns apmēram 20-30 minūtes, kamēr ķirbis nedaudz pašķīdis. (tas laiks atkarīgs no katra ķirbja individualitātes - dažs grib cepināties ilgāk, cits atkal dikti ātri izšķīst)

 Kamēr ķirbis ar sīpoliem uz pannas cepinās, izvāra makaronus (al dente), nokāš un, kad ķirbis sacepies, pievieno makaronus ķirbim un samaisa, ja vēlas, pievieno kanēli. Var likt galdā!

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru