pirmdiena, 2011. gada 31. janvāris

Vegāniskais BRUNIS ar ogām :)

Jau pirms vairākiem gadiem no draugiem pie mums atceļoja brūnās kūkas  - brownies recepte, ko mūsmājās līdz šim sauca par Brūni, bet nu šķiet, ka varētu arī par Bruni (gluži kā kādu labu draugu vai jauku onkuli, kāpēc gan ne?:P:P)
Oriģināli recepte atrasta šeit, bet jau pie mums nonāca ar dažiem papildinājumiem un arī mēs šad tad dažādībai ieviešam kādu "rozīnīti".
Šo Bruni var ātri uzcept, ja negaidīti ierodas kādi viesi vai arī pašiem gribas kādu kārumu, ko paņemt līdzi ciemos dodoties.

 Nepieciešamie produkti:
 - 2 kausiņi miltu
 - 2 kausiņi cukura
 - 3/4 kausiņu kakao pulvera
  - 1 tējk. cepamā pulvera
 - 1 tējk. sāls
 - 1 kausiņš ūdens
 - 1 kausiņš eļla
 - 1tējkarote vaniļas ekstrakta vai vaniļas pulvera(vanilīnu gan tik daudz nevajaga)
 - 1 līdz1+ 1/2 kausiņi nelielas ogas, vasarā svaigas, ziemā saldētas(piemēram, mellenes, brūklenes, meža zemenes, dzērvenes - var viena veida vai dažādas).Pēdējoreiz pielikām arī mazliet smilšēkšķu ogas - bija interesanti.
Ir bijušas variācijas bez ogām, bet pievienojot čilli pulveri, vai pieliekot gabaliņos sagrieztu balto šokolādi. Var likt arī žāvētas ogas vai augļus, vai sasmalcinātus riekstus, mandeles utml. Visādi garšīgi piemaisījumu var būt līdz 1+1/2kausiņi. Jābūt  uzmanīgiem ar lielākām sulīgām ogām, piemēram, zemenēm.

Dažreiz daļa eļļas tiek aizstāta ar1 labi saspaidītu banānu - kausiņā samīca banānu, pēc tam atlikušo tilpumu pielej eļļu.

 Gatavošana:
Lielā bļodā sajauc miltus, cukuru, kakao, cepamo pulveri un sāli, izvēlētās ogas.
Pielej ūdeni, eļlu un vaniļas pulveri un samaisa kamēr labi sajaucies.
Vienmērīgi izklāj apmēram 20x30cm lielā pannā(var būt arī mazāka vai lielāka, tad Brunis būs drusku biezāks vai plānāks) un liek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta līdz 175' C, cep 25-30 minūtes, līdz Bruņa virsma vairs nav spīdīga.

Mēs parasti ar mazu kociņu(zobu bakstāmo) pārbaudām, lai mīkla nelīp tam klāt.
Pirms sagriešanas vismaz 10 minūtes jāatdzesē.

Šoreiz tika cepts pēdējā brīdī līdzi ņemšanai dodoties un spēļu pēcpusdienu, tāpēc steigā piemirsās gatavu uzbildēt, tikai pēdējo vientuļo, bet tāpēc ne mazāk gardo gabaliņu pieķēru...
 Garšo saldi :)

1 komentārs: