trešdiena, 2011. gada 19. janvāris

Zeķzābaki Griezes izpildījumā

Laine no Mammas rokām mani iedvesmoja ne tikai sākt rakstīt blogu, bet viņas blogā joprojām atrodu daudz informācijas un iedvesmas.
Šoreiz  mani "pavilka" mukluki jeb zeķzābaki, Laine par tiem rakstījusi gan jau pasen, gan pavisam nesen.
Viņa šo ideju aizņēmusies no šejienes:
http://alissasorenson.blogspot.com/2007/12/felt-mukluk-tutorial.html
bet jāatdzīst, ka Laines darinājumi ir daudzkārt iedvesmojošāki:)
Tā nu, lasot neseno ierakstu zeķzābaku sakarā, man uzreiz bija skaidrs, kāda nākotne gaida bēniņos stāvošo mēteli -tas kļūs par ZEĶZĀBAKIEM!
Pagāja mazliet laika, līdz tiku pie tā mēteļa, tad atdalīju manuprāt izmantojamās detaļas, izmazgāju un nu esmu tikusi pie tiešām siltiem istabas kājas autiem.


Zolei man prasījās kaut ko stigrāku un neslīdošāku par vilnas mēteļaudumu, tad nu izmantoju tā paša mēteļa linu iekšdrēbi( mana mamma tādu sauc par stīvdrēbi), lai padarītu pēdu izturīgāku - linu drēbe ir ārpusē, bet iekšpusē vēl ir arī mēteļaudums, lai iekšā mīksti un silti.
Tā kā laikam stulmu piegriezu par platu (bet man likās, ka caur šaurāku savu pieklājīgā izmēra pēdu nevarēšu dabūt cauri), tad beigās pievienoju grieķu stilā savelkošus un dekoratīvus tamborētus striķus. Tie ar' tika tamborēti no otrreiz izmantotas/ārdītas dzijas.

Galu galā sanāca pilnīgi recycled darinājums!

5 komentāri:

  1. Tiešām feini zābīši izdevušies; kājām arī noteikti silti...

    AtbildētDzēst
  2. Jē! Ir tik patīkami apzināties, ka lietas, kas liekas noderīgas un interesantas man, tādas liekas arī citiem!!! Man pat šķiet, ka mētelis tev dikti līdzīga materiāla, kā tas, ko taisīju Mājas viesim kā paraugu... Tomēr man šitādi viņi liekas pa plānu, tāpēc iešūšu viņiem kādu oderi, lai labāk tur formu!

    AtbildētDzēst
  3. Jā, kājām ir silti!
    Laine -man ar šķiet, ka mūsu izmantotajiem mēteļiem būs bijis viens modelis:) - tāpēc jau uzreiz iedomājos tieši par šo krājumos esošo mēteli. Var jau būt, ka stulms man nemaz nav par platu, tikai audums mazliet pa plānu - bet tāpēc izdomāju sasienamos striķīšus:) Bet zābaciņu "siltība" manām dzīvokļa grīdām tieši laikā!

    AtbildētDzēst
  4. Paldies Tev par jauko blogu, atnāc pēc balviņas - http://pieineses.blogspot.com/2011/01/davana-ir-divreiz-vertigaka-ja-to-dava.html

    AtbildētDzēst