sestdiena, 2011. gada 17. decembris

Ziemassvētku kartītes

Vakar vakarā aizrāvos ar tamborētajiem krāšņajiem svētku rotājumiem un tā man radās ideja šogad arī kartītēs izmantot tamborētas mini mandalas.
Gadu gaitā ir tikušas gatavotas gan tādas kartītes, kur katrai ar krāsām tika zīmētas virsū ziemas ainavas, gan vienkārši ar sudraba vai zelta pildspalvu kas vienkāršs, gan līmētas virsū smaržīgas Ziemassvētku laika garšvielas, gan ziemīgas bildītes izgrieztas no žurnāliem, avīzēm vai svētku ietinamajiem papīriem. Šķiet kaut kad ļoooooti sen vienu pat izšuvu krustdūrienā. Tad kāpēc ne tamborēt?
 Un atkal jau aizraujošākais bija pats tamborēšanas process un krāsu salikšana.
Pēc tam tikai atlika piemeklēt piemērotas krāsas papīrus savos krājumos, uz kā pielīmēt mazos "tamborus". Papīru jau laicīgi, pat vēl nezinot, kādas kartītes šogad taps, biju sagādājusi Baltijas papīrā. Noderēja arī šādi tādi krāsaini atgriezumi.
Tagad vēl atlicis piemeklēt katram saņēmējam piemērotu pantiņu un glītā rokrakstā ierakstīt kartītēs!
Vismaz viens pirmssvētku darbiņš šogad padarīts laicīgi:)
Bet kamēr es ar kartiņām ķimerējos, tikmēr mūsmājās pirmoreiz tapa rupjmaize.Tā kā pirms dažām dienām tika iegādāti dažāda rupjuma/maluma "Grauda spēka" milti, tad noteikti bija jāizmēģina arī maize (pilngraudu uzpūteni baudījām jau pirms pāris dienām) Tagad visa māja jauki smaržo. Ēst maizīti tā kārtīgi gan varēs tikai rītdien, kad būs mazliet pastāvējusi, pagaidām dabūju tik mazu gabaliņuu nelielai degustācijai.Ņamm...
P.S. visas receptes atrodamas mājaslapā Grauda spēks :)

2 komentāri:

  1. cik jaukas kartītes! Jā, Grauda Spēkā es ar nupat iepirkos, nopirku divas dažādas garšīgas piparkūku mīklas..

    AtbildētDzēst
  2. skaistas kartiņas un maize izskatās apetelīgi :)))

    AtbildētDzēst