ceturtdiena, 2011. gada 10. februāris

Mana lielā tamborsega

Jau jau reiz esmu šo tēmu uzsākusi, tad tad turpināšu ar agrāk uzcakoto/uzmeistaroto darbu atrādīšanu.
"Noķēru" reto saulaino dienu viena lielā darba noknipsēšanai - tad nu iepazīstieties ar manu lielo tamborsegu:)
 Pēdējā laikā esmu manījusi vairākas tamborētājas atrādot sadarīto, jaunākais manis pamanītais ir Annas prieku un darbu lādē redzētais pavisam svaigais veikums, pat vēl ne kopā satamborēts.
Sākumā gribēju saukt šo ierakstu: "Mans lielais musturdeķis", bet tad tā padomāju, ka nekādu dižo musturu jau tur nav, tāpēc tas būtu pārāk skaļi saukts, un tāpēc lai nu būtu vienkārši: tamborsega:)
 Gatava tapa jau pirms kādiem trim vai četriem gadiem, vēl pirms tam apmēram gadu vai vairāk(tiešām neatceros, tas bija tik sen jau) tika tapināta pa gabaliņiem vien. Āaa - un vēl pa vidu bij kāda pusgada pātrtaukums, kamēr semestri mācījos ārpus Latvijas. (tamboradatas man līdzi bija, bet iedvesmas segai gan ne, bij citas lietas tveramas:)Daudzi no gabaliņiem tapa vilcienā, jo tai laikā apmēram reizi nedēļā pavadīju tur divreiz pa pāris stundām un laiku varēja īsināt, liekot rokām darboties:)

Cik atceros, pašā sākumā bij' doma tamborēt visdažādākā lieluma kvadrātus, un tad mēģināt sakombinēt - būtu jau skaisti, bet būtu arī traks darbs sakombinēt. Tad nu paliku pie apmēram viena lieluma kvadrātiņiem  un vēl dažus 4-reiz lielākus satamborēju no dzijas, kas bija tā vairāk krājumos. Te laikam atkal jāsecina - ka šai segai dzijas netiku pirkusi - tika izmantoti dažādi atlikumi  un ārdītas dzijas. Ja kāds pavediens bija par tievu, liku kopā vairākus vienas vai dažādu krāsu pavedienus. Lielākoties kvadrāti tamborēti no vidus, daži arī no stūra vai vienas malas.
Mana mīļākā vieta pēc krāsu salikuma šai segā ir tā, kur oranžais ar zaļo blakus, un tālāk nāk tumši sarkanais...
Man pašai tieši saulainās dienās tā sega jo īpaši patīk!

13 comments:

  1. ļoti skaists deķis - īstenībā ļoti patīk tie lielie kvadrāti, dikti labi iederas :)

    P.S. Par musturdeķi drīkstot saukt tikai tos deķus, kas tapuši musturs.lv apmaiņas programmā... Tam neesot sakars ar musturiem ka rakstiem, bet ar lapas nosaukumu "musturs.lv" Tā vismaz tur stāv rakstīts :)

    AtbildētDzēst
  2. burvīgs krāsu salikums un rezultāts!

    AtbildētDzēst
  3. Ļoti skaists darbs!
    Lielie kvadrāti padara šo segu interesantu. Man šķiet, ka vienāda lieluma kvadrāti lielā gabalā izskatītos vienmuļi.
    Tā turpināt!

    AtbildētDzēst
  4. āāāāāāāāā, kas par milzīgu darbu ieguldīts!!! Man laikam nekad nepietiktu pacietības kam tādam...

    AtbildētDzēst
  5. Grandiozs deķis :))
    Man ļoti patīk krāsu salikums! Un cik interesanti, ka pietiek tikai ar pāris oranžajiem un sarkanajiem gabaliņiem, lai sega kļūtu saulaina un silta :))

    AtbildētDzēst
  6. Fantastiska sega!
    Tiešām apbrīnoju visas tamborsegu maratonistes. Nesen veltīju sajūsminātu komentāru Annai un viņas deķim, tagad arī Grieze atrāda savējo.

    Es tik skatos, sajūsminos un mierinu savu slinkumu, sak, varbūt nākošziem. :)

    AtbildētDzēst
  7. Skaista, ļoti, ļoti skaista sega. Pats labākais, ka šīs segas silda ne tikai ķermeni, bet arī sirdi...

    AtbildētDzēst
  8. Ai, meitenes, Paldies par labiem vārdiem un apbrīnu! Bet tik traki jau nav - tas nav ne vienas nedēļas, ne mēneša, un man pat ne viena gada darbs, bet palēnām, pa vienam gabaliņam vien ilgā laikā. Un tā, pat nemanot, sega top gatava:)
    Neatceros, vai pabeidzot skaitīju gabaliņus(procesā noteikti paskaitīju, bet nerēķināju cik īsti vēl vajaga un lielums arī tapa kopādiegšanas procesā), bet tagad saskaitīju - 10x13 mazie kvadrātiņi - katrs apmēram 18x18cm. Kopā būtu 130 mazie kvadrātiņi, bet tā kā man pa vidam pieci lielie, kas katrs kā 4 "mazie", tad kopējais skaits par 15 mazāks:) Ja parēķina - tie būtu apmēram 4 mēneši dienā pa 1 kvadrātiņam:)Man vienu brīdi procesā bija apņemšanās: vismaz vienu gabaliņu dienā, bet, protams, ka pie tā nesanāca pieturēties...Bet viena laba lieta šādiem darbiem - katram gadījumam var paķert līdzi somā kamolu un tamboradatu gandrīz vienmēr un šad tad rodas negaidīta izdevība to arī izmantot:)

    AtbildētDzēst
  9. Burvīga sega!! Vai es pareizi saprotu, ka atsevišķie mazie kvadrāti ir satamborēti pēc tam kopā ar melnās krāsas dziju?

    AtbildētDzēst
  10. Grieze!
    Vai varu palūgt šo vienkārā kvadrāta (kam pa diagonāli iet caurumiņi) - tehnisko zīmējumu.
    Esmu ar savu musturdeķi (neko nezinu par citu autortiesībām :), jo pirmo reizi ko tādu iesāku)) - 1/5 - apnika pu';kītes-rozītes vidū. Gribas vair;ak to vienkāršo.

    Mans paraztais e-pasts - Valda.Vecvanaga@bank.lv
    29427891

    ~ Valda

    Liels paldies jau iepriekš...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ļoti atvainojos par kļūdām..

      Vai varu palūgt šo vienkāršā tamborētā kvadrāta (kam pa diagonāli iet caurumiņi) - tehnisko zīmējumu.
      Esmu ar savu musturdeķi (neko nezinu par citu autortiesībām :), jo pirmo reizi ko tādu iesāku)) - 1/5-daļā, bet …. apnika puķītes-rozītes viducī… . Gribas vairāk to vienkāršo, kas labāk izceļ krāsas un to salikumus.

      Dzēst
  11. konkrētāk:
    mīļā, jaukā vieta: kur oranžais ar zaļo blakus, un tālāk nāk tumši sarkanais...
    tas musturs...

    AtbildētDzēst